Jaki drink łączy KOSMITĘ z ZIEMIANINEM?
Oczywiście GIN z tonikiem:)
Pewnie nie czytaliście bądź nie oglądaliście „ Autostopem przez galaktykę” i nie wiecie o co chodzi a szkoda bo to naprawdę świetna historia. Po krótce opowiemy Wam o czym rzecz lecz wolimy żebyście zobaczyli to sami bo WARTO!!
„Autostopem przez galaktykę” (2005)
Adaptacja powieści angielskiego pisarza Douglasa Adamsa.
Arthur Dent dowiaduje się, że Ziemia ma zostać zniszczona, gdyż leży na trasie budowy kosmicznej autostrady, a w dodatku jego najlepszy przyjaciel, Ford Prefect, okazuje się kosmitą, który zbiera materiały do nowej edycji bestsellerowego przewodnika po galaktyce. W ostatniej chwili obaj łapią stopa na statek Vogonów, niedocenianych poetów , (biurokratów o bardzo ciekawym wyglądzie). To dopiero początek niesamowitej podróży, podczas której zostaną rozwiązane największe tajemnice Wszechświata... i w ogóle.
Żródło: FILMWEB http://www.filmweb.pl/Autostopem.Przez.Galaktyke
Więc po trochu już wiecie o czym jest ten film i na pewno zastanawiacie się czemu wspomnieliśmy o tym, że Gin jest kosmicznym napojem. Bohaterowie filmu/książki jedyny wspólny mianownik dla ziemian i kosmitów znajdowali w smaku Ginu z tonikiem. Pili go z takim smakiem, że obywało się bez zbędnych konfliktów. Zatem zachęcamy i Was ..być może ..po tym drinku sami będziecie mieli wrażenie, że właśnie poznaliście wszystkie tajemnice Wszechświata. Film jest MEGA zakręcony a jego hasło główne brzmi DONT PANIC!! Zatem po drinku na pewno nie będziecie się bać a świat stanie się tak samo kolorowy:)
GIN z tonikiem: 50 ml ginu, 100 ml toniku, plasterek cytryny (może to być także ogórek.. tylko nie kiszony..:):)), lód..i gotowe:)
Proponujemy promocje TESCO:
Proponujemy promocje TESCO:
No a do tego pieczona rybka:
2 pstrągi, 2 cytryny, 3 ząbki czosnku, pieprz, sól, masło, pietruszka (najlepiej świeża, ale może też być suszona), olej
Rozkładamy folie aluminiową i delikatnie skraplamy olejem. Kładziemy na niej rybę po czym posypujemy ją solą i pieprzem według uznania (jeśli ktoś lubi ostrzej to można posypać Cayenne) z wierchu i wewnątrz. Wyciskamy ząbki czosnku i wkładamy do środka przekrojonej na pół ryby. Wkładamy także plastry cytryny i wsypujemy pietruszkę. Wszystko według uznania. Zawijamy w folie, układamy na blaszce i wstawiamy na 30 minut do piekarnika ustawionego na 200stopni. Po wyciągnięciu dokładamy frytki lub pieczone ziemniaczki i GOTOWE!!
Film super warto zobaczyć:) Gin z tonikiem na dziś jak nic
OdpowiedzUsuń